naptár popup

Vedd célba Ópusztaszert!

Ópusztaszer, ahol megelevenedik az Árpád-kor nagy csatája, ezernyi íjász, lovas vitézek és több száz bajvívó harcos részvételével! A Nyílzápor és Íjásztalálkozó, a világ legnagyobb történelmi íjász seregszemléje, az első honvédő háborúnk, a pozsonyi csata hősei előtt tiszteleg. Látogatóink testközelből ismerhetik meg a X. század magyarságának életútját és hadi kultúráját. A Nemzetközi Történelmi Haditáborban 100 harcos és a kíséretükben lévő asszonyok-gyerekek szemléltetik az Árpád-kori magyar, szláv, nyugati és varég vitézek világát. A rendezvény csúcspontját idén is a páratlan nyílzápor együttlövés adja majd. 2015. június 5-7-e között páratlan és kihagyhatatlan látvány és program vár mindenkit, aki eljön az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba.

Bővebben...

 
 

Íjászok figyelmébe!

A IX. Nyílzápor és Íjásztalálkozón, a Nyílzáporban részt venni kívánó íjászok a regisztrációs lapot és a fontos tudnivalókat továbbkattintva letölthetik.

Bővebben...

 
 

Pünkösdölő az Emlékparkban

Május 24. és 25-én kétnapos programunk alkalmával a már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat elevenítünk fel a skanzenben. Az ünnep leglátványosabb momentuma az Ányási kápolna felavatása lesz, május 24-én. Az V. Magyar Világtalálkozó programjaihoz csatlakozva május 25-én, „Gyere haza, várunk!” mottóval Európai Ifjúsági Találkozót szervezünk.

Bővebben...

 
 

Lovasbemutató az Emlékparkban

Értesítjük Látogatóinkat, hogy lovasbemutató május 1-jétől megtekinthető az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

2015.04.30. csütörtök
Bővebben...
Új látványossággal bővült az Emlékpark

A Pallavicini család XIX. században létesült sírkápolnája épült újjá Nemzeti Emlékhelyünkön, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. „A skanzen területén kialakít...

2015.04.24. péntek
Bővebben...
Szalakótavédelem - programindító az ÓNTE-ban

A szalakóta a fákkal tarkított nyílt területek madara. Élőhelye alapvetően megegyezik Magyarország kiemelkedő természeti kincsei közé tartozó túzok, parlagi sas, kerecsen...

2015.04.17. péntek
Bővebben...
Lépj be a múltba! Ópusztaszer önkénteseket vár!

Segítse önkéntesként a kultúra, a néphagyományok és a magyar történelem megismerését!

2015.03.27. péntek
Bővebben...