naptár popup

Szobori búcsú

Szeptember 4-én felidézzük az Emlékparkban a régi Szobori búcsúk hangulatát: a környékbeliek fogatokon, kordékon, lovas kocsikon érkeznek a búcsúra. Az ünnep alkalmából kitárul a székelykapu és ingyenes programokkal várjuk a kikapcsolódni, ünnepelni vágyókat. A monostor romjai között tartott ünnepi szentmisén arra is fény derül, ki lesz az idei Szer Üzenete-díjas. Az idei év különlegessége, hogy látványos ügyességi versenyen mérhetik össze tudásukat a lovas kocsikkal érkezők.

Bővebben...

 
 

Szent István-nap Ópusztaszeren

Minden, ami Csongrád megye! – ezzel a jelszóval rendezi meg idén Szent István-napi ünnepségét az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A rendezvénnyel Magyarország éppen öt évvel ezelőtt elfogadott Alaptörvényét is ünneplik, amelyre értékeik felmutatásával készülnek Csongrád megye önkormányzatai. A két megyei jogú várostól kezdve a legkisebb lélekszámú településként nyilvántartott Kövegyig egyre több helység vállalkozik a helyi termékek bemutatására a nemzeti ünnep alkalmából. Az ünnepi rendezvény szónoka Szájer József, Európai Parlamenti képviselő lesz.

Bővebben...

 
 

Dinnyenap Ópusztaszeren

Ugye tudja, hogy a magyar dinnye más mint a többi? Sokkal jobb ízű és derűsebb élményt nyújt a fogyasztása közben. Itt az idő, hogy találkozzon a magyar napfény által érlelt gyümölcsökkel az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, augusztus 6-án, szombaton.

Bővebben...

 
 

Mozizzon fél áron az Emlékparkban!

Nézze meg Magyarország történelmét egyetlen alkotásban, augusztus 2. és szeptember 15. között 50 százalékos kedvezménnyel!

2016.07.27. szerda
Bővebben...
Elkezdődött a restaurálás

21 évvel ezelőtt adták át az újjászületett Feszty-körképet a látogatóknak. A Feszty Árpád festette, „A magyarok bejövetele” c. monumentális festményt 1995 után újra resta...

2016.06.30. csütörtök
Bővebben...
Új kiállítás nyílt a Hungarikum Tárházban

A „Tekerő dél-alföldi hagyománya” címmel nyílt kiállítás az Emlékpark Látogatóközpontjában.

2016.06.13. hétfő
Bővebben...
„A restaurálás művészete” - kiállítás az Emlékparkban

„A restaurálás művészete” címmel nyílt kiállítás 2016. június 15-én az Emlékpark Látogatóközpontjában a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Restaurátorok Egyesülete sze...

2016.06.12. vasárnap
Bővebben...