naptár popup

"Az elfeledett körkép – 1848-49 emlékezete" címmel rendhagyó kiállítás nyílt

Az Erdélyi Panoráma (másnéven Bem-Petőfi Körkép) című festményt bemutató kiállítás nyílt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Ez az első alkalom, hogy együtt látható a két nagy magyar történelmi körkép: az Erdélyi Panoráma és a Feszty-körkép.

Bővebben...

 
 

Borszűrő Szent Mihály, Szüret, Iparosok napja, Madármegfigyelési nap Ópusztaszeren

Borszűrő Szent Mihály ünnepén múltidéző programokkal és mesterségek bemutatóival várja az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark! Október 1-jén, szombaton kipróbálhatja a szőlőpréselést, bőven fogyaszthat magyar szőlőt és mustot. Egész napos múltidéző programok színesítik a családok élményeit. A madármegfigyelési nap keretén belül érdekes előadásokat hallhat, lesz solymász bemutató, madárgyűrűzési bemutató és a Falco, a mérgezésre szakosodott nyomozó kutya izgalmas bemutatóján is részt vehet.

Bővebben...

 
 

KerekEmese idén is!

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark a 2016-2017-es tanévben is megrendezi a KerekEmese vetélkedőt! A vetélkedősorozat évről-évre több száz fiatalt tart az izgalmas versengés lázában. Ne mulasszák el az idei jelentkezést!

Bővebben...

 
 

Hagymanap Ópusztaszeren

Várja Önt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark! Szeptember 17-én, szombaton az életre kelt skanzenben a hagymások életébe tekinthetnek be a Látogatók. Lesz hagyomá...

2016.09.12. hétfő
Bővebben...
Novotny Zoltán kapta a Szer Üzenete-díjat

A Kisboldogasszony ünnepén tartott Szobori búcsún idén Novotny Zoltán Táncsics Mihály-díjas újságíró részesült Szer Üzenete-díjban.

2016.09.07. szerda
Bővebben...
Mozizzon fél áron az Emlékparkban!

Nézze meg Magyarország történelmét egyetlen alkotásban, augusztus 2. és szeptember 15. között 50 százalékos kedvezménnyel!

2016.09.06. kedd
Bővebben...
Szobori búcsú

Szeptember 4-én felidézzük az Emlékparkban a régi Szobori búcsúk hangulatát: a környékbeliek fogatokon, kordékon, lovas kocsikon érkeznek a búcsúra. Az ünnep alkalmából k...

2016.08.26. péntek
Bővebben...